MIKSER FESTIVAL I EXER ART OBJAVLJUJU KONKURS ZA LIKOVNE UMETNIKE I GRAFIČKE DIZAJNERE!

ZAŠTO MIKSER I EXER ART?

Ekser Art je daleko više od urbanog modnog brenda. To je pokretačka snaga koju predvode srpski umetnici i dizajneri sa misijom da umetnost učine svakodnevno prisutnom kao integralni deo svih aspekata našeg života. Baš kao i tema ovogodišnjeg Mikser festivala: Mikrotaktike, i sam naziv „ekser“ simbolizuje male ali snažne akcije koje nose promenu, probijaju granice i ruše tabue, ali istovremeno predstavlja konstruktivan detalj koji spaja i povezivanjem gradi nešto daleko veće. Neka vaša umetnost bude deo ove priče. Pošaljite nam svoje radove, predstavite svoj talenat na Mikser festivalu 2024 i oživite umetnost na majicama Ekser Art!

PREDMET KONKURSA

Vizuelni radovi: slike, crteži, grafike, ilustracije, kolaži, itd.

NAGRADE

  • Učešće na izložbi u okviru Mikser Festivala koji se pod sloganom Mikrotaktike odvija od 23-25. maja na donjem Dorćolu u Beogradu (selekcija Žirija)
  • Kreativni tim brenda Exer Art odabraće jedan od izloženih radova koji će biti štampan na novoj kolekciji majica, a autor odabranog rada nagrađen novčanom nagradom u protivvrednosti od 500 eura.

ŽIRI

Slavimir Stojanović, grafički dizajner, osnivač brenda Futro
Lidija Delić,umetnica, docentkinja na Fakultetu likovnih umetnosti, suosnivačica Umetničkog prostora U10
Igor Marsenić, likovni umetnik, izvršni menadžer udruženja ASAP
Ksenija Pantelić, grafička umetnica i ilustratorka, art direktorka Mikser organizacije / Lice ulice
Katarina Gaborović, marketing ekspertkinja, osnivačica brenda Exer Art

KO SE MOŽE PRIJAVITI

Konkurs je otvoren za sve likovne umetnike/ce i grafičke dizajnere/ke koji stvaraju na teritoriji Republike Srbije. Jedan autor/ka može dostaviti maksimalno 5 radova, kroz pojedinačne elektronske prijave (jedna prijava, jedan rad).

PRIJAVE

Prijave se dostavljaju putem elektronskog formulara (www.mikser.rs/exerart2024/form).
Pored podataka o autoru, biografije i opisa samog rada, potrebno je dostaviti rad u formatu pdf, dimenzija 50x70cm, u rezoluciji 300dpi. Radovi veličine do 5mb se direktno prilažu kroz formular, za veće radove potrebno je dostaviti link za preuzimanje sa nekog od „cloud“ platformi (google drive, dropbox, wetransfer, etc.)

ROK

Rok za prijave je 9.maja u ponoć.

PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Žiri će objaviti rezultate 13. maja na mikser.rs.

LINKOVI KONKURSA

Tekst konkursa: mikser.rs/exerart2024
Formular za prijave: mikser.rs/exerart2024/form

PRIJAVI SE