Denis & Denis u Mikser House-u

10. 01 13.

Kulturna organizacija Mikser će ugostiti avangardni elektropop bend koji je obeležio zlatne godine jugoslovenske muzičke scene osamdesetih godina. Riječki sastav Denis&Denis otpočeće svoju regionalnu turneju u Beogradu, u već prepoznatljivom ambijentu Savamale. Duo će uz podršku sedmočlanog live band-a nastupiti 07. marta 2013. godine u Mikser House-u.

Denis&Denis vraćaju su na muzičku scenu Reunion turnejom kako bi obeležili tri decenije od prvog nastupa koji se održao davne 1982. godine.  Turneja će trajati u periodu od decembra 2012. do kraja leta 2013. godine. Nakon toga originalna postava više neće nastupati zajedno.

Duo Marina Perazić i Davor Tolja će prvi put nastupiti zajedno posle dvadeset pet godina, uz podršku Edija Kraljića i Ruby Kolić. Poslednjih godina Ruby čini duo uz idejnog tvorca D & D Davora Tolju. Tokom cele turneje sastav nastupa uz pratnju celokupnog live band-a, koji između ostalog uključuje velika imena riječke avangradne scene poput Alena Tibljaša (bubnjevi), Vedrana Križana (klavijature), Ivana Pešuta (bas).

Ikone jugoslovenskog popa osamdesetih, Denis&Denis u izvornoj postavi bio je duet koji su činili Davor Tolja i pevačica Marina Perazić, a posle se priključio i Edi Kraljić. Legendarni hitovi poput "Program tvog kompjutora", "Soba 23", "Ja sam lažljiva", “Čuvaj seiVoli me još ovu noć”, su u velikoj meri obeležili zlatne godine pop kulture u SFRJ u nezaboravnom periodu osamdesetih godina prošlog veka. Koristeći se synthpop-om koji su prvi uveli u mainstream na domaćoj sceni i u kombinaciji sa Marininim seksipilnim glasom i stajlingom, postali su inspiracija mnogim bendovima.

Ograničeni broj karata po početnoj ceni od 1300 dinara za parter i samo 100 karata u VIP zoni Mikser House-a po ceni od 2600 dinara, biće puštene u prodaju 20. januara. Do tada, karte se mogu rezervisati preko e-maila  office@mikser.rs

Podeli: