Poslednje VESTI

POZIV ZA UČEŠĆE NA REGIONALNOM KONKURSU: "VIRTUELNI BALKAN 2014: OSTVARIVA UTOPIJA"

15. 04 14.

Kulturna organizacija Mikser je u saradnji sa Level Up organizacijom pokrenula platformu za razvijanje i dizajn video igara posvećenu identifikaciji, promovisanju i razvijanju kreativnih potencijala Balkana u oblasti gejminga i digitalne umetnosti. Slogan za Virtuelni Balkan 2014 je "Ostvariva utopija" i poziva sve koji žele da učestvuju da ispitaju koji simboli određuju današnje društvo, kako bi oni izgledali u nekoj drugoj dimeziji, da li je slika našeg društva samo kopija ideje koja više ne postoji i kako bi izgledala ta ideja da može da se ostvari u svetu virtuelnih igara. Konkurs ohrabruje kreatore video igara, ne samo da stvore svoj virtuleni svet, već i da kritikuju, zauzmu stav, naprave parodiju stvarnosti, i prikažu svoje viđenje života na interaktivan i angažovan način. Konkurs je otvoren od 15. aprila do 15. maja, a rezultati će biti objavljeni do 25. maja 2014. godine.

dalje
 • Projekcija filma "Beograd: život ili smrt" u Mikser House-u14. april 2014. 20:00

  Film „Beograd: život ili smrt“ je ostvarenje redtiteljke Bojane S. Knežević, rađeno po ideji i scenariju manekenke i stilistkinje Maje Atanasijević (Zipa Yoma) i premijerno je prikazan na Beogradskom fesitvalu kratkometražnog i dokumentarnog filma „Kratki metar 2014“. Nakon premijere, publika je mogla da pogleda film i u Mikser House-u, a projekciji su prisustvovale i rediteljka i glavna protagonistkinja.

  dalje
 • Pogledajte deo atmosfere sa koncerta najvećeg Nirvana tribute benda!11. april 2014. 17:00

  Najpoznatiji Nirvana tribute bend Smells Like K. Spirit iz Švajcarske, 10. aprila je održao koncert u Mikser House-u koji je okupio najveće poštovaoce ovog kultnog rock n roll benda. Beogradski koncert je jedan u nizu nastupa širom Evrope kojim švajcarski sastav obeležava dvadesetogodišnjicu smrti Kurta Kobejna.

  dalje
 • Hispanski ponedeljak: projekcija filma "Paco de Lucia Light and Shade"11. april 2014. 16:23

  Mikser House je sa Društvom Hispanista iz Beograda pripremio još jedan hispanski ponedeljak. Novi talas hispanizacije rezervisan je za 14. april sa početkom u 18.30 časova, kada će biti održana projekcija filma "Paco de Lucia: Light and Shade". Obezbeđen je titl na srpskom jeziku, a ulaz je slobodan.

  dalje
 • MIKSER KIDS MARKET /Nedelja, 27. APRIL /Prvomajski popust za izlagače11. april 2014. 16:00

  Mikser House poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju na tradicionalnom Mikser Kids Marketu, koji se održava 27. aprila u Mikser House-u. Prostor u Karađorđevoj 46 će se poslednje nedelje aprila iznova pretvoriti u oazu kreativnosti i dobrog raspoloženja, a posetioce očekuju najmaštovitijie rukotvorine – od igračaka do odevnih predmeta, slatkiša, rukotvorina i neodoljivih modnih aksesoara. Ovoga puta, za sve izlagače smo pripremili prvomajski popust na kotizaciju u iznosu od 25%.

  dalje