Poslednje VESTI

MIKSER FESTIVAL 2014: ODRŽIVA UTOPIJA 03-08.06.2014.

24. 04 14.

Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se treći put u beogradskoj četvrti Savamala, od 3. do 8. juna 2014. godine, na više od 40 lokacija, uz učešće oko 1000 stvaralaca. Festival koji je u prethodnih pet godina okupio 6.000 učesnika iz raznih kreativih disciplina, čije je stvaralaštvo videlo gotovo 450.000 posetilaca, ove godine se odvija pod sloganom „Održiva utopija“. Ovaj oksimoron će inspirisati ključne programske celine festivala sa idejom da kreira smernice za dalji razvoj kvarta, ali i da, u širem kontekstu, preispita mesto kulture i umetnosti u društvu. 

dalje
 • U kreativnom studiju sa Braćom Burazerima23. april 2014. 10:00

  Njih dvojica su kreativni, talentovani, vešti i neustrašivi. Vole da eksperimentišu. Puni su razumevanja čak i za nerazumne zahteve. Ne liče jedan na drugog, ali su stvarno braća, i to rođena - Nikola i Nenad Radojčić. Braća Burazeri.

  dalje
 • Humanitarni koncert: Pevajmo za Zmajeve22. april 2014. 11:00

  Mladi članovi A-SMYLE-a, programa Američkog saveta za međunarodno obrazovanje, organizuju humanitarni koncert u petak, 25. aprila, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dom za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“ u Beogradu. Nastupiće mladi bend Electric Feedback, džez izvođač Ivan Ristanović, a predstaviće se i dva akustična dueta, Filip i Marija i Mihailo i Elena. Koncert počinje u 21 čas, ulaz je 200 dinara, a moguće je donirati i dodatna sredstva.

  dalje
 • Pijanista Thomas Duvigneau uz podršku domace ritam sekcije (video)22. april 2014. 10:00

  Koncert istaknutog pijaniste, kompozitora i aranžera, Thomasa Duvigneaua, 16. aprila u Mikser house-u, bio je jedinstvena prilika da se Beograđani upoznaju sa muzikom ovog čuvenog džez muzičara. Thomas je na bini Mikser House-a nastupio u triju, uz podršku domace ritam sekcije – Milan Nikolic (kontrabas) i Peda Milutinovic (bubanj), a sjajnoj svirci pridružio se i saksofonista Rastko Obradovic.

  dalje
 • Veče smeha u Mikser House-u: Stand Up Ivana Tomića (video)19. april 2014. 15:00

  Da li ste se nekada pitali šta je zajedničko nahovanju crtaća i haškom tribunalu? Može li se srpska narodna pesma prepevati na engleski? Kakva je veza između pobednika na Matematičkoj olimpijadi i ražnjeva od prohroma? Ivan Tomić odgovarao je na ova pitanja, a kako je prošao njegov Stand Up, pogledajte u video prilogu.

  dalje