Dobre vesti o boljim gradovima – Newsletter

Dobre vesti o boljim gradovima – Newsletter

Dobre vesti o boljim gradovima – Newsletter 2551 2496 Mikser

Dragi Mikser prijatelji i partneri,

Situacija sa pandemijom koronavirusa usporila je mnoge procese u razvoju i implementaciji projekta euPOLIS, ali sada koristimo priliku da vas pozovemo da se još bliže povežemo i kreiramo mogućnosti za umrežavanje stručnjaka koji posvećeno rade na poboljšanju budućih scenarija u urbanom životu.

Prijavite se na naš newsletter:

Novosti o napretku projekta, postignućima, vrednostima i najvažnije, neprocenjivom timu stručnjaka iz najrazličitijih oblasti i svih delova sveta, koji u euPOLIS ulažu svoje dugogodišnje iskustvo i znanje, slaćemo vam na svaka tri meseca.

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo da projekat euPOLIS, filozofija urbanog planiranja zasnovanog na prirodnim rešenjima (NBS) sada ulazi u proces konkretnih intervencija u četiri demonstraciona grada: Gladsakseu, Lođu, Beogradu i Pireju.

Obimna anketa biće sprovedena među građanima koji žive, rade, školuju se u blizini lokacije u sva četiri demonstraciona grada, kao i gradovima koji imaju zadatak da preuzmu i implementiraju euPOLIS rešenja.

U zavisnosti od pandemijske situacije i preporuka, ankete će biti sprovedene onlajn ili uživo, a rezultati će kroz različite komunikacione kanale, biti saopšteni učesnicima i široj javnosti.

U anketi će učestvovati svi oni koji sa različitim motivima posećuju demo-lokacije (sport, kulturni sadržaji, slobodno vreme, porodične posete, posao…) i biće predstavljeni kroz istraživanja i mapiranja u fokus-grupama.

Građani koji izraze želju da se posvete euPOLIS idejama, moći će da sarađuju sa našim ekspertima i rade podruku sa naučnicima i profesionalcima na poboljšanju javnog zdravlja i dobrobiti građana, a time i tragaju za formulom srećnog života u urbanim sredinama.

Mikser je u ovom timu prepoznat kao pokretač javnog dijaloga o društvenim i ekološkim izazovima između institucija, eksperata, i građana, te joj je poverena uloga lidera komunikacija i diseminacije ciljeva i rezultata euPOLIS projekta na međunarodnom niovu, kao i uloga horizontalne podrške svim gradovima učesnicima u projektu u primeni participativnih metoda uključivanja građana u sve faze projekta i formiranja habova za društvenu interakciju po uzoru na Mikserove inicijative “Mikser House” i “Miksalište”.

Radujemo se vašem interesovanju i rado odgovaramo na sva vaša pitanja!