POVEŽI SE!: Filmskim jezikom do intergeneracijske solidarnosti

POVEŽI SE!: Filmskim jezikom do intergeneracijske solidarnosti

POVEŽI SE!: Filmskim jezikom do intergeneracijske solidarnosti 1920 1080 Mikser

Filmska premijera osam kratkometražnih filmova koji promovišu međugeneracijski dijalog i međusobnu solidarnost u našem društvu, u okviru projekta POVEŽI SE!, u produkciji kulturne organizacije Mikser i Populacionog fonda UN (UNFPA). biće održana u utorak, 15. decembra od 14.30 putem online ZOOM linka i You Tube uživo prenosa.

Produkcijom kratkih edukativnih filmova starijim građanima približavaju se najčešće upotrebljavane komunikacione platforme i aplikacije što su Vajber, Skajp i Fejsbuk. Pored toga, prikazuju se i neke od njihovih veština, od raznih hobija, preko bavljenja umetnošću, pa sve do rešavanja brojnih životnih situacija koje su proživeli i pružanja dragocenih saveta onima koji sada prolaze kroz slične izazove. Kratki filmovi prikazaće, takođe, dvosmerni odnos između starijih građana i celine društva i pokazaće njihov potencijal da ostanu njegovi aktivni članovi.

Specijalni gosti premijere biće Rada Đuričin, Nikola Đorđević, Tina i Gordana Lalić, Ljubiša i Stevan Jovanović, Mirjana Cvetković, Milica Petrović, Feđa Stojanović, Rajko Borić, Mihailo Kitevski, Darko Dožić, Milica Stojković, glumci i glumice u filmovima. Program će voditi Borka Jeremić, zamenica direktora UNFPA za Srbiju i Ivan Lalić, izvršni direktor MIKSER organizacije.

Program će obuhvatiti i  jedinstvenu priliku za publiku da glasaju za najbolji film i najbolje glavne uloge – mušku i žensku.

Pridružite se POVEŽI SE! filmskom druženju i saznajte kako su se filmskim jezikom povezale generacije radi razmene znanja, veština, ljubavi.

Kako biste se prijavili popunite sledeći formular:

https://cutt.ly/AhRZXwT, a ZOOM link za filmsku premijeru biće vam poslat na dan događaja.