STUDIOLAV

STUDIOLAV

STUDIOLAV 560 315 Mikser

Studio Lav sa sedištem u Londonu i Atini nudi kreativna rešenja u oblastima industrijskog i dizajna enterijera. Osnovan je 2011, a njegovi osnivači Lukas Angelou i Vaso Asfi nekadašnji su laureati konkursa Young Balkan Designers. Veliko nam je zadovoljstvo što će Lukas i Vaso ove godine biti članovi žirija Young Balkan Designers.

Rad studija počiva na narativu koji se fokusira na emocionalnu vezu između ljudi, objekata i njihove okoline. Nasleđe, tradicija i svakodnevni susreti inspirišu ih da stvaraju i obrađuju interesantne teme kroz svoj rad. Njihov pristup je detaljan. Fokusiraju se na materijal iz čega proizilazi jednostavan proizvod, ali kontekstom bogat i kvalitetan. Studio Lav nominovan je za nagradu mladih talentovanih dizajnera Elle Decoration International Design Awards i našao se u užem izboru za BIO23 Design Biennial Award u Ljubljani 2012. Njihov rad izložen je u Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu, MUDEC 2015 i drugim međunarodnim dizajnerskim događajima.

Dizajnerski tandem predstavio je 2015 godine na YBDu projekat Designer Baking Stamps.

Hleb je oduvek bio osnovni sastojak većine dnevnih obroka na Balkanu. Ukrašavanje hleba i pogače varira od pečatiranja do složenih skulpturnih oblika koji često označavaju različite društvene događaje. Tradicionalna grčka izreka “hleb i maslina”* navela je STUDIOLAV da dizajnira ovaj set pečata za hranu izrađenih od recikliranog maslinovog drva, uobičajenog lokalnog materijala.

Dizajnerski pekarski pečati proizvode se kombinujući nove tehnologije s tradicionalnom izradom. Složeni modni uzorci laserski se graviraju, a glavni oblik ručno rezbari lokalni zanatlija s otoka Krfa. Dizajnerski pekarski pečati žele ritual pečenja hleba dovesti u savremeni kontekst. Upotrebom dva legendarna uzorka tkanine Pied de Poule i Tweed Herringbone hleb, keksi i pite pretvaraju se u mala pekarska čuda visoke mode.

*izreka koja se koristi pri opisu kulture deljenja u teškim vremenima.

Graphitecture je kolekcija bazirana na odvažnoj estetici retro postera i apstraktnim interpretacijama grafike ikoničnih arhitektonskih struktura u Beogradu. Svojim svežim grafičkim komuniciranjem i nostalgičnim referencama postaje moderno-drevni suvenir. Graphitecture je ograničena serija seta za doručkovanje koju je producirao Metalac. Prvi put je predstavljena na izložbi “Nove uspomene” kao rad istoimenog konkursa za redizajn Metalčevog posuđa koji su raspisali Mikser organizacija i Balkanska dizajn mreža. Za autorsko rešenje Graphitecture dobili su drugu nagradu, gde je nakon prikazivanja prototipa rešenja u Mikser House-u bila izložena na prestižnom sajmu u Frankfurtu.

Pogledajte sve radove i projekte STUDIOLAV-a na njihovom sajtu http://www.studiolav.com/