ŽENE GOVORE: Iva Milošević o izazovima tokom pandemije Covid19

ŽENE GOVORE: Iva Milošević o izazovima tokom pandemije Covid19

ŽENE GOVORE: Iva Milošević o izazovima tokom pandemije Covid19 728 371 Mikser

Mikser i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women Srbija) pokrenuli su inicijativu „Žene govore o izazovima tokom pandemije Covid19“ sa ciljem da ohrabre i povežu žene koje su se tokom i nakon ovog perioda suočile sa novim vrstama izazova za koje su brzo morale da pronađu rešenje. Bilo da je reč o gubitku posla, preopterećenosti obavezama koje se odjednom sve odvijaju u njenoj dnevnoj sobi, brizi o deci ili roditeljima, finansijskim problemima ili psihološkom pritisku…

Zbog toga smo pronašli 10 hrabrih žena koje su u široj javnosti ili u svojoj sredini perjanice odvažnosti, koje su nepovoljnu situaciju okrenule u sopstvenu i korist bližnjih, koje su dale sebi priliku da sagledaju stvari iz novog ugla.

Jedna od njih je istaknuta pozorišna rediteljka Iva Milošević. Iva govori o tome kako je pandemija koronavirusa „zamrzla“ pozorišni život kojem je posvećena i koliko joj ta vrsta rada nedostaje. Ipak, vanredno stanje donelo joj je zbližavanje sa porodicom, obogaćivanje pedagoškog rada i nove nivoe saradnje sa studentima, kuvanje „u četiri ruke“ sa suprugom, vreme za prijateljice, ali i izgradnju novog, empatičnijeg odnosa prema sebi i okolini.

U narednom periodu, delićemo sa vama ohrabrujuće priče 10 žena koje nisu poklekle pred izazovima.

Zbog toga pozivamo sve žene koje su se suočile sa velikim, nepoznatim i naizgled nerešivim izazovima tokom pandemije i vanrednog stanja, kao i one kojima „nova normalnost“ izgleda previše komplikovano, da se pridruže Fejsbuk grupi „ŽENE GOVORE“.

Tu ćemo imati prilike da međusobno delimo iskustva, učimo jedne od drugih, a grupu će pratiti i psihološkinja Branka Drašković uz čiju pomoć ćemo pokušati da zajedničkim kreativnim snagama pronađemo i kreiramo rešenja i preporuke za ovu i sve buduće potencijalne globalne krize.

Nakon objavljivanja video-klipova, Mikser će održati dve radionice na kojima će povezati naše ambasadorke sa svim ženama koje su u njihovim pričama prepoznale deo svojih problema, kako bi podelile stečena iskustva i na osnovu njih kreirale preporuke I rešenja za izazove tokom trajanja koronavirusa, ali i bilo koje krizne situacije u budućnosti. 

Vreme, mesto i organizacija radionica (onlajn/oflajn) zavisiće od aktuelnih preporuka za sprečavanje širenja virusa Kovid19.