Žene govore: Tatjana Venčelovski o izazovima tokom pandemije Covid19

Žene govore: Tatjana Venčelovski o izazovima tokom pandemije Covid19

Žene govore: Tatjana Venčelovski o izazovima tokom pandemije Covid19 658 364 Mikser

Mikser i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women Srbija) pokrenuli su inicijativu „Žene govore o izazovima tokom pandemije Covid19“ sa ciljem da ohrabre i povežu žene koje su se tokom i nakon ovog perioda suočile sa novim vrstama izazova za koje su brzo morale da pronađu rešenje.

Bilo da je reč o gubitku posla, preopterećenosti obavezama koje se odjednom sve odvijaju u njenoj dnevnoj sobi, brizi o deci ili roditeljima, finansijskim problemima ili psihološkom pritisku… Zbog toga smo pronašli 10 hrabrih žena koje su u široj javnosti ili u svojoj sredini perjanice odvažnosti, koje su nepovoljnu situaciju okrenule u sopstvenu i korist bližnjih, koje su dale sebi priliku da sagledaju stvari iz novog ugla.

Kampanju nastavljamo ispovešću uspešne glumice, pesnikinje, ali i preduzetnice Tatjane Venčelovski. Ona ističe da joj nova kriza nije donela ništa posebno novo jer je kroz život već prolazila kroz razne poteškoće, ali joj jeste donela novu vrstu neizvesnosti: profesionalnu, materijalnu, zdravstvenu…

– Meni kažu, ti se uvek snađeš! To je tačno, ali to ne dođe samo, iza tog „snaći se“ stoji i neka hrabrost i spremnost na rizik – kaže Tatjana i poručuje da moramo da negujemo strpljenje i proširujemo listu svojih veština, znanja i sposobnosti jer se ne zna kada može da dođe trenutak kada će nam biti od velikog značaja.

U narednom periodu, delićemo sa vama ohrabrujuće priče 10 žena koje nisu poklekle pred izazovima. Zbog toga pozivamo sve žene koje su se suočile sa velikim, nepoznatim i naizgled nerešivim izazovima tokom pandemije i vanrednog stanja, kao i one kojima „nova normalnost“ izgleda previše komplikovano, da se pridruže Fejsbuk grupi „ŽENE GOVORE“.

Tu ćemo imati prilike da međusobno delimo iskustva, učimo jedne od drugih, a grupu će pratiti i psihološkinja Branka Drašković uz čiju pomoć ćemo pokušati da zajedničkim kreativnim snagama pronađemo i kreiramo rešenja i preporuke za ovu i sve buduće potencijalne globalne krize. Nakon objavljivanja video-klipova, Mikser će održati dve radionice na kojima će povezati naše ambasadorke sa svim ženama koje su u njihovim pričama prepoznale deo svojih problema, kako bi podelile stečena iskustva i na osnovu njih kreirale preporuke i rešenja za izazove tokom trajanja koronavirusa, ali i bilo koje krizne situacije u budućnosti.