O nama

Sarajevski Dani arhitekture od 15-22. septembra

Dani arhitekture se ove godine održavaju u Sarajevu u septembru, i obeležavaju 15 godina festivala u do sad najdužem izdanju (15.-22.9.), sa najvećim brojem gostiju, te najviše očekivanim brojem poseta iz cele Evrope, uzimajući sva velika imena iz sveta arhitekture (iz preko 15 različitih zemalja) koja dolaze na ovogodišnji festival. Kuratori ovogodišnjeg festivala su austrijski arhitekta Hubert Klumpner i poljski arhitekta Michael Walczak.

Pored predavanja koja će biti u bioskopu Meeting point, izložbe, paneli, druženja i promocije će se dešavati širom grada (Istorijski muzej, Olimpijski muzej, Umetnička galerija, Galerija Manifesto, Austrijska kuća).

Posebna pažnja za vreme Dana arhitekture biće usmerena na predstavljanje i puštanje u prodaju prvog arhitektonskog vodiča kroz Sarajevo, izdatog od strane berlinske DOM Publishers izdavačke kuće. Na ovaj način, i Sarajevo se pridružuje gradovima na arhitektonskoj mapi sveta, te na potpuno novi način predstavlja arhitekturu grada, kako posetiocima, tako i građanima.