O nama

Mikser Festival i „Exer Art” objavljuju konkurs za likovne umetnike i grafičke dizajnere

Mikser festival i „Exer Art” objavljuju konkurs za likovne umetnike i grafičke dizajnere. Predmet konkursa su vizuelni radovi – slike, crteži grafike, ilustracije ili kolaži, a konkurs je otvoren za sve umetnike/ce koji stvaraju na teritoriji Republike Srbije. Jedan autor/ka može dostaviti maksimalno pet radova, kroz pojedinačne elektronske prijave (jedna prijava, jedan rad).

“Exer Art” je daleko više od urbanog modnog brenda. To je pokretačka snaga koju predvode srpski umetnici i dizajneri sa misijom da umetnost učine svakodnevno prisutnom kao integralni deo svih aspekata našeg života. Baš kao i tema ovogodišnjeg Mikser festivala: Mikrotaktike, i sam naziv „ekser“ simbolizuje male ali snažne akcije koje nose promenu, probijaju granice i ruše tabue, ali istovremeno predstavlja konstruktivan detalj koji spaja i povezivanjem gradi nešto daleko veće.

Naš stručni žiri koji čine Slavimir Stojanović, grafički dizajner, osnivač brenda Futro; Lidija Delić, umetnica, docentkinja na Fakultetu likovnih umetnosti, suosnivačica galerije U10; Igor Marsenić, likovni umetnik, izvršni menadžer udruženja ASAP; Ksenija Pantelić, grafička umetnica i ilustratorka, art direktorka Mikser organizacije / Liceulice i Katarina Gaborović, marketing ekspertkinja i osnivačica „Exer Art-a” koji će do 13. maja odlučiti koji rad će biti nagrađen učešćem na izložbi u okviru Mikser Festivala koji se pod sloganom Mikrotaktike odvija od 23-25. maja na donjem Dorćolu u Beogradu. Dok će kreativni tim „Exer Art-a” odabrati jedan od izloženih radova koji će biti štampan na novoj kolekciji majica, a autor odabranog rada nagrađen novčanom nagradom od 500 evra.

Prijave se dostavljaju elektronskim formularom na ovom linku. Pored podataka o autoru, biografije i opisa samog rada, potrebno je dostaviti rad u formatu pdf, dimenzija 50x70cm, u rezoluciji 300dpi. Radovi veličine do 5mb se direktno prilažu kroz formular, za veće radove potrebno je dostaviti link za preuzimanje sa nekog od „cloud“ platformi (google drive, dropbox, wetransfer, etc.). Rok za predaju radova je 9. maj u ponoć.

PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Žiri će objaviti rezultate 13. maja na mikser.rs.

LINKOVI KONKURSA

Tekst konkursa: mikser.rs/exerart2024
Formular za prijave: mikser.rs/exerart2024/form

ORGANIZATORI

Exer Art
www.exer-art.com   

Mikser
www.mikser.rs

INFO
konkurs@mikser.rs

Neka vaša umetnost bude deo ove priče. Pošaljite nam svoje radove, predstavite svoj talenat na Mikser festivalu 2024 i oživite umetnost na majicama „Ekser Art”!