O nama

Nova knjiga Vanje Nikolić: Nemam naslov!

Ovo je knjiga o unutrašnjim kritičarima koji se javljaju u trenucima kada želimo da stvaramo i budemo kreativni. Onima koji nam govore da nismo dovoljno talentovani, kreativni ili vredni da napišemo knjigu, priču, naslikamo sliku ili se prepustimo plesu. 

Nemam naslov! vas uvodi u vrtlog odluka koje četiri unutrašnje kritičarke: Štreberka, Kritičarka, Dramaturškinja i Buntovnica donose umesto autorke i pravu dramu koja se dešavala i koja je dokumentovana dok je knjiga pisana. 

Knjiga vas uvodi u samo središte procesa i poziva da i vi istražite odnos sa svojim unutrašnjim kritičarima i konačno zaplešete sa njima. 

Šta vas čeka u knjizi: 

  • Haotičnost slična onoj koja se dešava u toku kreativnog procesa 
  • Četiri unutrašnje kritičarke koje pokušavaju da vode glavnu reč u procesu pisanja ove knjige
  • Pokušaji, uspesi i neuspesi, ranjivost i strah zbog stvaranja
  • Razumevanje šta unutrašnji kritičari jesu i kako da postupate s njima
  • Vežbe koje će vam pomoći da upoznate svoje unutrašnje kritičare
  • Prostor za pisanje i rad na vašim unutrašnjim kritičarima 

Nemam talenta. Nemam motivaciju. Nemam vremena. Nemam inspiraciju. Nemam priču. Ali ono što imam, jače je od svega što nemam. 

Knjigu možete poručiti na ovom linku.

Vanja je dramaturškinja, štreberka, kritičarka i buntovnica.

Da, baš kao i likovi ove knjige. Kao dramaturškinja je radila na mnogobrojnim predstavama gde je iskusila i naučila koliko je značajan jedan umetnički i kreativni proces i prepuštanje istom. Kao štreberka je završila studije književnosti i studije dramaturgije u Novom Sadu i dugo mislila da mora da bude jedno ili drugo, ili profesorka ili dramaturškinja. Kritičarka je doprinela tome i insistirila je da piše kritike, prikaze, dramatizuje predstave i bude ozbiljna. Srećom postala je buntovnica i tada je napisala interaktivne knjige za odrasle, a istovremeno počela da mašta o nekim sasvim drugačijim knjigama. Tada je postala i autorka i kroz to konačno spojila svoje ljubavi i svoje strasti, a najviše onu za kreiranjem knjiga i mentorisanjem ljudi da te knjige i napišu.

Dizajn i prelom: Andrej Dolinka