O nama

Mikser uz studente!

Kulturna organizacija „Mikser“ snažno podržava protest studenata Beogradskog Univerziteta, akademske zajednice, grupe istaknutih javnih ličnosti okupljenih oko inicijative „Proglas“ i svih građana koji su masovno izašli na protekle izbore u nadi da će institucionalnu paralizu kojoj prisustvujemo dugi niz godina, pretvoriti u zamajac rehabilitacije demokratskog društva kao osnovnog postulata postojanja modernih evropskih država. Uplašena za svoj opstanak više nego ikad, vlast je pribegla prekrajanju izborne volje građana brojnim manipulacijama, zloupotreba i izbornim inžinjeringom koji nije zabeležen u savremenoj, evropskoj praksi. Pored preminulih institucija i medija sa nacionalnom frekvencijom, takva situacija primorala je ugroženog i poniženog građanina – da izadje na ulice i da tamo iskaže svoj bunt i pokuša da se izbori za svoja prava. Najhrabriji i najodvažniji od nas, a to su naši studenti, su platili najveću cenu ovakvog izbora. Brutalno su hapšeni, tučeni i procesuirani.

Kao organizacija koja se kroz svoje delovanje zalaže za društvenih vrednosti kao što su pravda, ravnopravnost, solidarnost i etika, smatramo da je situacija u našoj zemlji takva da su nam i kulturni i obrazovni sistem dovedeni do granice potpunog raspada.

Sledstveno – pozivamo sve kulturne i obrazovne kolektive da dignu svoj glas i stanu u odbranu elementarnih civilizacijskih prava koja su nam uskraćena. Budimo uz naše studente – jer budućnost pripada njima.

Vaš Mikser tim.