O nama

HOPE partneri u Beogradu

Nakon našeg prvog susreta u sunčanoj Grčkoj sredinom juna, HOPE partneri su se ponovo sastali ovog puta u Beogradu.

Devet partnera iz pet evropskih zemalja već nekoliko meseci aktivno radi na HOPE projektu, koji je posvećen istraživanju i dizajniranju održivih kuća koje bi mogle da se razmontiraju i presele do ljudi u nevolji, koji su iz bilo kakvih razloga ostali bez svog krova nad glavom. A pored svega toga, planiramo da formiramo priručnik sa ciljem da edukujemo nove generacije tehničara, arhitekata i inžinjera, kako bismo im pomogli da unaprede svoja znanja i sposobnosti u domenu dizajna montažnih i održivih kuća.

Prethodnu nedelju smo smo posvetli drugom po redu radnom druženju u organizaciji Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i organizacije Mikser. Prvog dana smo sagledavali dosadašnje napore i izvršene zadatke, ali i razmotirili buduće korake i projektne aktivnosti.

Kao predah od radne atmosfere, priredili smo i dve prezentacije izuzetnih studija slučaja relevantnih za temu projekta u našoj zemlji. Prvi je izlagao Jovan Kujundžić, arhitekta, osnivač i generalni direktor LKV centra, kompanije specijalizovane za projektovanje, proizvodnju I montažu drvenih konstrukcija. Zatim je Tatjana Startimirović predstavila Integra aktivnu kuću, prvu srpsku eko-odgovornu, samoodrživu, montažnu kuću.

Drugi dan sastanka smo iskoristili da zaključimo sve dogovorene teze, a zatim da obiđemo laboratorije i arboretum Šumarskog fakulteta. Popodne smo iskoristili da naše drage goste upoznamo sa znamenitostima i simbolima Beograda.

Zahvaljujemo se svim partnerima na uspešnom i produktivnom susretu i sa nestrpljenjem isčekujemo naš sledeći sastanak!