O nama

Žiri Mikser Festivala dodelio specijalne nagrade autorima najboljih radova sa talent izložbi Black Box, Ghost Project i Exer Art

Pored priznanja svim pobednicima sa Mikserovih talent konkursa Black Box, Ghost Project i Exer art, Mikser Festival je ove godine, zahvaljujući partnerstvu sa kreativnim platformama Monolog galerija i brend Exer Art, dodelio i specijalne nagrade za najbolje i radove u oblasti digitalne umetnosti, industrijskog I grafičkog dizajna. Kao podstrek mladim autorima da nastave svoja kreativna i umetnička istraživanja, Exer art je donirao fond za specijalne novčane nagrade na sva tri konkursa, dok je galerija
Monolog obezbedila produkciju samostalne izložbe za dobitnika specijalne nagrade u okviru izložbe Black Box.

Dodela nagrada umetničkog konkursa Black Box


Kustosi konkursa Black Box Denis Leo Hegić i Marko Lađušić su dodelili novčane nagrade sledećim autorkama i autorima: Liliani (Jax) Hunnicutt iz Slovenije za rad “Doomsday Lingers, Yet I Create, Teodori Miodragović iz Srbije za rad “Housewife/Čuvarkuća” i Luki Kustudiću iz Srbije za interaktivni rad “Kamera 24/DotDot”. Nagrada i poziv za saradnju na izložbi u galeriji Monolog dodeljena je Igoru Bošnjaku iz Bosne i Hercegovine za rad “Humanity/Čovječanstvo”.

1 – Igor Bošnjak, 2 – Liliana (Jax) Hunnicut, 3 – Teodora Miodragović, 4 – Luka Kustudić


Tradicionalni dizajnerski konkurs Ghost Project nagradio je troje mladih dizajnera novčanim nagradama, uručenim od strane članova festivalskog žirija: Vesne Pejović, Zorana Jedrejčića i Jelene Matić. Prva nagrada otišla je u ruke dizajnerke Irene Milović iz Srbije za projekat “Time Cycling”, druga nargrada pripala je tandemu Stanley Anigbogu i Blossom Eromosele iz Nigerije za projekat “AllSpace Tents”, dok su treću nagradu dobili Stefan Radošević i Luka Višnjić iz Srbije za projekat “The Swingboard”.

1 – Irena Milović, 2 – Stanley Anigbogu i Blossom Eromosele, 3 – Stefan Radošević i Luka Višnjić


Mikser Festival i Exer Art su ove godine udružili snage i pozvali mlade umetnike/ce i grafičke dizajnere/ke da se pridruže platformi Exer Art i učine svoju umetnost dostupnu na majicama ovog novog brenda okrenutog promociji domaćih umetnika.

Nargrađeni autori i autorke

Od 21 rada koji je stručni žiri odabrao za učešće na izložbi tokom Mikser festivala, osnivačica Exer Arta je za specijalne nagrade odabrala dva autora, umetnika Igora Kovačevića za rad “Square” i umetnicu Valentinu Brostean za radove “Bez naziva 1, 2, 3”.

Igor Kovačević, Valentina Brostean


Još jednom se zahvaljujemo članicama i članovima žirija koji su odlučivali o specijalnim nagradama i čestitamo svim nagrađenim autorkama i autorima!

Posebno HVALA galeriji Monolog i Exer Art timu na realizaciji specijalnih nagrada!